Pogoji poslovanja

1.Splošno

Trgovina Servis Ježek ( https://www.servis-jezek.si) je spletna trgovina s katero upravlja podjetje JEŽEK SERVIS trgovina d.o.o., Cesta 24.julija 2, 1231 Ljubljana Črnuče (v nadaljevanju tudi “ponudnik”), matična številka: 6971857000, podjetje je zavezanec za DDV, ID za DDV: SI42040302.

Spletna trgovina Servis Ježek prodaja male gospodinjske aparate, belo tehniko, naprave za osebno nego in ustrezne nadomestne oziroma rezervne dele ter potrošni material.

Splošni pogoji spletne trgovine Servis Ježek so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

​Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Servis Ježek, pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Spletna trgovina Servis Ježek posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku s polnoletnimi osebami oziroma osebami starejšimi od 15 let.

Spletna trgovina Servis Ježek si pridržuje pravico spremeniti pogoje poslovanja s posodobitvijo strani na kateri so objavljeni Splošni pogoji poslovanja.

Uporabnik se zavezuje, da bo upošteval morebitne spremembe pogojev poslovanja.

Ponudba izdelkov in storitev, ki je objavljena v spletni trgovini, velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.

S potrditvijo naročila se uporabnik izreče, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

2.Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

  • podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka)
  • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (E-pošta, telefon)
  • lastnosti izdelkov (predstavitev, tehnične lastnosti)
  • način in rok dostave izdelkov- informacije o načinu plačila
  • informacije o odstopu od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
  • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni ali odgovorni osebi za stike s kupci.

3.Odveza odgovornosti

Ponudnik skuša po svojih najboljših močeh prikazati točne in ažurne podatke o izdelkih.

Kljub temu se ponudnik ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani Servis Ježek, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala, saj so podatki pridobljeni od dobaviteljev izdelkov in s tem zgolj informativne narave.

Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja v barvah na slikah prikazanih izdelkov.

Fotografije izdelkov so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Kljub skrbi, da bi zagotovili čim ažurnejše in točne podatke o izdelkih, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se med obdelavo cena izdelka spremeni, bo ponudnik kupcu omogočil preklic naročila, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo obojestransko zadovoljiva.

4.Vrste uporabnikov

Nakupe v spletni trgovini Servis Ježek lahko opravljajo tako prijavljeni kot neprijavljeni uporabniki.

V primeru, da se uporabnik ob nakupu ne želi registrirati ima možnost izbire nakupa brez prijave v nakupnem postopku.

Vsak registriran uporabnik pri prvi registraciji prejme svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se prijavi v trgovino. Geslo je edinstveno in znano le uporabniku ter ga določi med postopkom prijave. Ponudnik ter vsi prijavljeni in neprijavljeni uporabniki se zavezujejo, da bodo spoštovali splošne pogoje poslovanja.

5.Cene

Cene izdelkov so navedene v evrih (€) in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost). Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodne najave.

V primeru, da je cena s strani ponudnika napačno navedena ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, v katero bosta privolila oba.

Spletne cene veljajo izključno za spletna naročila in se lahko razlikujejo od cen v fizični prodajalni ponudnika.

6.Naročila

V spletni trgovini Servis Ježek lahko naročite posamezne izdelke, rezervne dele ali potrošni material. V primeru, da izdelka ne najdete v spletni trgovini, lahko izdelek ali del naročite preko spletnega obrazca.

Za vpogled v vaša naročila in boljšo uporabniško izkušnjo priporočamo, da se prijavite.

Naročanje poteka v treh korakih:

  1. izbira izdelkov
  2. vpis kontaktnih podatkov
  3. izbira načina plačila in prevzema

Po opravljenem naročilu, uporabnik prejme potrditveno sporočilo na elektronski naslov, ki ga je vpisal med postopkom naročila.

Uporabnik lahko spremeni ali prekliče naročilo v roku ene ure od prejema potrditvenega sporočila. Po preteku tega roka je izpeljava naročila zavezujoča tako za ponudnika kot za uporabnika.

Spletna trgovina sprejema naročila 24 ur na dan, vse dni v tednu. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 12h bodo odpremljena isti dan, v primeru, da je izdelek na zalogi. Naročila prejeta po 15h bodo odpremljena naslednji delovni dan.

Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo odpremljena prvi delovni dan.

V primeru, da izdelka ni na zalogi se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave, ki ga določa proizvajalec ali dobavitelj.

6.Plačila

V trgovini in servisu Ježek lahko plačujete po predračunu, z gotovino ali karticami Maestro, Mastercard, Visa, Karanta.

Plačila v spletni trgovini:

  • V spletni trgovini Servis Ježek lahko naročene izdelke plačate ali. Način plačila izberete v tretjem koraku postopka naročanja.